Over Ons

Moeder en Dochter Een Nieuw Hoofdstuk

Proef, Geniet en Beleef

Een nieuw jaar, een nieuw team. Begin 2023 besluit Anouschka te stoppen met Tofdak en slaat een nieuwe weg in.

Dochter Kelly aarzelde geen seconde om de droom levende te houden en om samen met haar mama Lieve in zee te gaan. Haar voorliefde voor de culinaire wereld, maakte de beslissing om de droom van Tofdak een succesvolle zaak te maken des te gemakkelijker. Ze stopte haar carrière in de bouw en ging voluit voor Team Tofdak.

Samen bouwen ze vooruit aan een vernieuwde visie, een vertrouwde plaats worden die artisanale en huisgemaakte gerechten en producten aanbiedt in een gezellige locatie met een persoonlijke touch. Het sfeercafé wordt dus een charmant eet- en koffiehuis in het al even charmante dorpje Sint-Jacobskapelle.

Proef, geniet en beleef.

Team Tofdak

Twee koppels, vier vrienden Hoe het begon

Een fietstocht in de Veluwe

We schrijven begin augustus 2019 : gepakt en gezakt trekken we met de tent en fietsen op de trekhaak richting Zwolle naar het noorden van Nederland.

Daar kamperen we in het pitoreske Wezep in de regio van de Veluwe. Wat ons opvalt tijdens de fietstochten zijn de kleine gezellige terrasjes die in alle dorpjes talrijk aanwezig zijn. Elk met hun specialiteit, vooral in taarten en zoetigheden…

Op één van die terrasjes rijpt het idee om in het “zaaltje” van Sint-Jacobskapelle ook iets op te starten.

Vorig jaar eind juli trekken we richting Zeeland, waar we kamperen in Camping Gouweveer in Zierikzee, terug voor een fietsvakantie, net voor de verstrenging van de corona maatregelen. Terug wordt er tijdens één van de fietstochten gesproken over het opstarten van een “sfeercafé” in Sint-Jacobskapelle. Blijkbaar was de goesting groot, want niet veel later werden de plannen concreet en werd het “Tofdak” boven de doopvont gehouden…

We hopen met dit initiatief iedereen te plezieren die houdt van rust en eenvoud en te laten genieten van de geneugtes des levens…, want een dag niet genoten is een dag niet geleefd !!

Lieve, Anouschka en hun mannen.